איך למצוא את הטאלנט הנכון? רמז - זה לא לסופרמן
- Eliana Alperovitch
- May 27, 2024
- 2 min read
Updated: Jun 6, 2024
כולם מדברים על למצוא את הטאלנטים, את חדי הקרן שנמצאים אי שם באגם וכל מי שעומד מסביב לאותו אגם מנסה לדוג אותם ורק אותם. (יש דבר כזה שנקרא דג חד קרן אגב! למדתי לאחרונה בזכות פאזל של הבן שלי :)). לפי התפיסה הזו, כולנו בתחרות על אותו הטאלנט.ית ואנחנו צריכים למצוא אותה.ו ולדוג אותה.ו בכל דרך שרק נוכל, אם זה בכסף, בהטבות מטורפות, בתרבות חברה שתדבר רק אליה.ו ועוד. מהניסיון שצברתי בעבודה בכמה מקומות טובים ומתקדמים- למדתי שבכל מקום טאלנט הוא משהו אחר. אחרי שעבדתי עם המון מנהלות ומנהלים מוכשרים, מקצועיים וחריפים הבנתי שגם ביניהם ההגדרה של טאלנט משתנה מאחד לאחת. הטאלנט.ית הוא עבור מי שמגייס אותה.ו, טאלנט זה לא דבר מוחלט, הוא לא אובייקטיבי, וטאלנט של מישהו אחד בהחלט יכול להיות ממוצע של מישהו אחר.

אז מה זה הטאלנט הנכון?
זה האדם הנכון עבורי. איך אני אדע גם להגדיר אותו וגם לזהות אותו? לשם כך התכנסנו. כדי להבין מי היא אותה טאלנטית עבורי כמנהלת או כמנהל אני יכולה לחשוב על כל האנשים שהכי נהניתי ואהבתי לנהל ולעבוד איתם. כשיש לי שלושה או ארבעה כאלה בראש אתחיל לפרוט את ההדברים שהכי אהבתי אצלם, התנהגויות, תכונות, תפיסות, גישות וכל דבר שעולה לי בראש.
ברגע שגיבשתי מיני רשימה כזו על כל אחד מהם, אני יכולה לשים לב מה עולה שוב ושוב בצורות שונות, לקחת את המאפיינים האלה ולשים אותם בקוביית הטאלנט. למשל אני יכולה לחשוב על יוני, שתמיד הקדים אותי ועדכן אותי בדיוק על הפרויקט עליו רציתי לשאול עוד לפני שהספקתי, ואני יכולה לחשוב על שירה שתמיד ידעה לקבל החלטות נכונות בזמן אמת גם אם לא הייתי לצידה. מה שמחבר בין שתי ההתנהגויות האלה זה הבנה של הביזנס והעדיפויות העסקיות בכל רגע נתון, והתנהלות לפי זה. מנהלת אחרת אולי תגלה שעובדים שתמיד נשארו אחרונים במשרד, שעוזרים לכולם, או תמיד מתנדבים לפרויקטים של אחרים הביאו בעיניה הכי הרבה ערך. מתוך הניסיון שלנו כמנהלים וכאנשים, נזקק איזה תכונות אנחנו הכי מעריכים וזה מה שנחפש בטאלנט.ית הבא.ה שנגייס. ברגע שנשתמש בכלי הזה, נוכל לזנוח את הקלישאות על הנינג'ות והסופרמנים ונצליח להגדיר באמת את האדם המתאים לנו.
איך נדע לזהות אותה.ו?
קודם כל נתאים את השאלות שלנו ואת המבחנים המקצועיים שלנו לדברים שחשוב לנו למצוא. אחר כך נהיה חדים ונשים לב לתהליך כולו ונחשוב מחוץ לקופסה. כל הזדמנות שיש לי לבחון את המועמדת לא תחת הכותרת של ראיון נותנת לי הצצה יותר אותנטית לאדם שעומד מולי. אני למשל אוהבת להתרשם ממועמדים לפי התקשורת שלהם בין הראיונות - דווקא בדברים הקטנים, התגובה לשינוי בזמן הראיון, הזמינות ומה הם עושים בזמן ההמתנה, זה מספר הרבה. גם "ראיון בירה"- שלב כלשהו בתהליך שהוא לא פורמלי ומאפשר לראות את האדם מחוץ לסיטואציה מובנית. עוד דבר שלא מוותרים עליו זה ראיון ממליצים, שם נתמקד בנושאים שחשובים לנו ותמיד נשתדל לקרוא בין השורות. ודבר אחרון - בדרך לטאלנט.ית שלכם כמעט ואין מהמורות. מניסיון רב, כשיש מהמורות בדרך זה כמעט תמיד מרמז על בעיות יותר גדולות שיצוצו בהמשך. אי הבנה על נושא מסויים עם מועמד בתהליך הגיוס יתגלה כבעיות תקשורת עם העובד בהמשך הדרך. עם טאלנטים לרוב, הכל הולך חלק כי יש כימיה והתאמה אמיתית בין מה שמחפשים ולמה שהם מביאים עמם.
אז אחרי שחשבתם, מה עושה מישהי.ו טאלנט עבורכם?